torstai 20. syyskuuta 2012

ennen ja jälkeen


Tämän päivän Turun Sanomissa on muotiteema. Viimeinen aukeama sai teemakseen tekstiilien kierrättämisen - pala palalta vanhasta ihan uutta. Mukana myös päivän polttavia tuunausvinkkejä, kuinka kannattaa uppoutua omaan vaatekaappiin uusin silmin. Löytyykö sieltä kenties vaatekappaleita, jotka ovat jääneet pitämättä ja joista saisi loidittua jotain uutta.


Kiitokset Jaanalle mukavista jutuntekohetkistä. Tämä oli hauska projekti - jännityksen sekainen kirpputorireissu - löydämmekö pariin vaatteeseen materiaalia saadaksemme ne toimivaksi vaatteeksi ja löydämmeko kenties jotain muuta jännittävää jatkojalostettavaksi. Ja löytyihän sieltä. Tässä löytömme ja tuotoksemme.

Tähän mekkoon löytyi kierrokselta pitsiliina, tuikitavallinen tunika ja ruutunauhaa. Tunika sai seurakseen hameen, joka löytyi vanhoista varastoista. Lisäksi mekon taskuun käytettiin pala erään housun lahjetta.


Kirpparille lähdin kainalossa musta olkaimeton lyhyt pallohelmainen juhlatoppi, jonka ajattelin pidentää mekoksi. Suunnitelmana oli tehdä topin alaosasta mekon helmaosa, joten yläosaksi piti löytää jotain säväyttävää. Ja löytyihän se - vintage-henkinen sifonkimekko tarjosi kauniin yläosan tulevaan mekkoon. Muuten hyvässä kunnossa olevan vaatteen olkainosassa ollut lankapurkauma piti vain kätkeä, ja se tapahtui ruusukkeella, joka tehtiin helmasta irtileikatusta liehukkeesta. Tämä oli taas esimerkki siitä, kuinka pienen virheen peittäminen innostaa loihtimaan jotain, mikä olisi muuten saattanut jäädä loihtimatta. Lehtijutun tekohetkellä mekko oli vasta puolivalmis - lopullisen satumekkomaisuutensa se sai myöhemmin, eli pitsiähän siihen piti vielä lisätä ollakseen aito satumekko.

Tämän vintagehenkeen tehty mekko rakentui kirpparikierrokselta löytyneestä huivista ja hameesta, ja yläosansa se sai vanhoista varastoista löytyneestä joustopitsitopista. Pitsiliina monogrammeineen teki siitä virallisesti satumekon.


Asiakastilauksena ollut pellavaisen frillahameen muokkaus onnistui täydellisesti. Kirpparikierrokselta löytyi sattuman kaupalla saman sävyinen pitsimekko, josta sai liehukkeen hameen helmaan tehtävänään pidentää sitä, sekä toimia painona, jotta hame laskeutuu paremmin. Loput pistimekon pitsistä käytettiin vyöhön ja ruusukkeeseen, joilla vyötäröllä liian runsaana pursunut frilla saatiin kuriin.

Yksi kierros kirpparilla ja monta vaatetta sai taas uuden elämän!

maanantai 17. syyskuuta 2012

Entisaika


Kyllä oli Littoislaiset osanneet luoda puitteet ja tunnelman vanhanajan henkeen. Kiitos, että satuhilkkakin pääsi osalliseksi. Kaikki oli kuin Silkkaa Satua. Tuona iltapäivänä ei kelloa osattu katsoa eivätkä puhelimet tavoittaneet. Sen verran oli mukaansa tempaava tuo tunnelma. Eikös silloin entisaikaan paistanut aina aurinkokin? Sekin oli onnistuttu loihtimaan esiin.

maanantai 10. syyskuuta 2012

Matkalla markkinoille


Satuhilkka lähtee Silkkaa Satua kokoonpanolla Littoisten Markkinoille sunnuntaina 16.9. Tervetuloa tapaamaan meitä sinne klo 12-16.  

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Muotokuva


Eilen lähdettiin yllätysvierailulle syntymäpäiväsankaria onnittelemaan. Kortti piti tehdä ja se syntyikin yhteistyöllä. Kortti rakennettiin käyttäen vanhaa kirjan kantta. Taiteellisesta osuudesta vastasi poikani Onni, joka hyödynsi muotokuvan piirtämiseen sankarista esiin kaivettua valokuvaa. Synttärisankari tunnisti villapaidan ja löysi hän siitä itsensäkin.

torstai 6. syyskuuta 2012

Maalla ja kaupungissa

 
Viime lauantai oli harvinainen päivä. Omistin päivän itselleni ja myönsin vapauden käyttää aikaa katsomatta kelloa ja tavalla, joka on itselleni mieluisin. Reittihän oli selvä; maalta kaupunkiin ja takaisin. Ajattelin jakaa fiiliskuvat kolmesta ihanasta puodista, jotka päivän aikana kiersin. Olkaa hyvä!  
 
 Turussa Kaskenkadulla sijaitseva  Boutique Minne  tarjoaa vintagen ystäville vaatteet ja asusteet sekä pukuompelua tilauksesta. Kaikki mitä Marjo tekee, tai mihin hän vaan koskeekin, tuo se tullessaan ihanan tuulahduksen menneiltä vuosikymmeniltä tähän päivään.   
 
 
 
Paimiossa Tuomolantiellä sijaitseva Unhola on kahden naisen kauppa. Punainen piharakennus on nyt avannut ovensa syksyyn. Se on täyttynyt mielenkiintoisista ja mielikuvituksellisista esineistä, jotka ovat syntyneet hyödyntäen joidenkin muiden ehkä unohtamia, tai heille hyödyttömiä tavaroita. Ne saavat uuden elämän ja käyttötarkoituksen Sallan ja Lauran käsissä.
 
 
 
 Viimeisenä etappina oli Paimossa Nakolinnantiellä sijaitseva Kristiinan kotipuoti. Kaikille Kristiinan vanhoille asiakkaille tiedoksi; puoti on nyt Tintin PUKIMO! Pukimo tarjoaa tanskalaisia ja ruotsalaisia naisten vaatteita niin klassiseen kuin romanttiseenkin makuun. Entiseen tapaan puodin ovet aukeavat myös sopimuksen mukaan ja tässä vanhassa hirsitalossa on kiva viettää vaikka naisten pukeutumisiltoja.